top of page
Search
 • vlatkon

Унапредување на машкото репродуктивно здравје


Ви ги претставуваме нашите револуционерни производи, SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10, дизајнирани да се справат со машката неплодност и еректилната дисфункција. Овие состојби можат длабоко да влијаат на животите од вашите пациенти, а нашите научно формулирани додатоци на исхраната нудат ефективен и холистички пристап кон нивниот третман.


Разбирање на машката неплодност


Машката неплодност влијае на 50% од паровите без деца, а најчесто е резултат на нарушен број, подвижност и квалитет на сперматозоидите. За оваа состојба може да придонесат широк спектар на фактори, вклучувајќи вродени нарушувања, инфекции, ендокрини заболувања и начин на живот. Нашите производи нудат сеопфатно решение за справување со овие фактори и подобрување на машкото репродуктивно здравје.


Предизвикот на еректилна дисфункција


Еректилната дисфункција е значаен предизвик, кој влијае и на физичката и на психосоцијалната благосостојба. За неа може да придонесат васкуларните промени, хормоналната нерамнотежа, лековите и психолошките влијанија. Ги развивме SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10 за да обезбедиме повеќестран пристап за подобрена еректилна функција и севкупен квалитет на живот.


Нашите производи, SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10, се внимателно формулирани со длабоко разбирање на причинителите и факторите кои придонесуваат. Состојките на нашите додатоци се поткрепени со клинички докази за промовирање на оптимално репродуктивно здравје.

 

Ви го претставуваме SPERGINN® Forte


SPERGINN® Forte е врвен додаток на исхраната збогатен со витални состојки за подобрување на машкото репродуктивно здравје. Неговата моќна формулација вклучува Л-аргинин, таурин, витамини Ц и Е, коензим Q10 и цинк. Овие компоненти функционираат синергетски за да го подобрат бројот, подвижноста и квалитетот на сперматозоидите и да ги решат симптомите на еректилна дисфункција.


Главни предности на SPERGINN® Forte:

 • Докажано зголемување на квалитетот, бројот и подвижноста на спермата

 • Ја поддржува плодноста и го одржува нормалното ниво на тестостерон

 • Обезбедува заштита од оксидативен стрес

 • Ја надополнува хормонската терапија за зголемена ефикасност

 • Ефективен третман за еректилна дисфункција

Моќниот состав на SPERGINN® Forte вклучува (по кесичка):

 • Л-аргинин (2500 mg): Клиничките студии покажаа дека суплементацијата со Л-аргинин може да ја подобри подвижноста на спермата и да го зголеми волуменот на спермата, придонесувајќи за зголемена плодност.

 • Таурин (500 mg): Тауринот, амино киселина, е поврзан со подобрен квалитет и подвижност на спермата, што потенцијално помага во лекувањето на машката неплодност.

 • Витамини Ц (180 мг) и Е (30 мг): Овие антиоксиданси ги штитат сперматозоидите од оксидативен стрес, зачувувајќи го нивниот интегритет и одржливост.

 • Коензим Q10 (200 mg): CoQ10 игра витална улога во производството на клеточна енергија и е поврзан со подобрените параметри на сперматозоидите, вклучително и подвижноста и морфологијата.

 • Цинк (Цинк-Л-пидолат): Дефицитот на цинк е поврзан со намален квалитет на спермата. Нашиот додаток обезбедува цинк за поддршка на нормалното ниво на плодност и тестостерон.

Начин на употреба


Возрасни: Земете една кесичка дневно. Растворете ја содржината во чаша вода (200 ml), добро промешајте и испијте.

 

SPERGINN® Q10 за подобрување на машкото репродуктивно здравје


SPERGINN® Q10 е уште еден иновативен додаток на исхраната кој содржи уникатна мешавина на Л-аргинин, Л-карнитин, Л-орнитин, Л-цитрулин, витамини Е и коензим Q10 и цинк. Оваа напредна формулација поддржува нормална плодност и репродукција, ги подобрува параметрите на спермата и штити од оксидативен стрес.


Главни предности на SPERGINN® Q10:

 • Го подобрува квалитетот, бројот и подвижноста на сперматозоидите

 • Ја поддржува плодноста и го одржува нормалното ниво на тестостерон

 • Обезбедува заштита од оксидативен стрес

 • Ја надополнува хормонската терапија за подобри резултати

Уникатни карактеристики на формулацијата SPERGINN® Q10 (по таблета):

 • Л-аргинин (300 мг) и Л-карнитин (200 мг): Овие амино киселини придонесуваат за здравјето на сперматозоидите, со подобрување на подвижноста и бројот.

 • L-орнитин (100 mg) и L-цитрулин (100 mg): Овие амино киселини играат улога во циклусот на уреа, поддржувајќи ја детоксикацијата и целокупното репродуктивно здравје.

 • Витамин Е (30 mg): Како силен антиоксиданс, витаминот Е штити од оксидативен стрес, промовирајќи здрава функција на сперматозоидите.

 • Коензим Q10 (60 mg): Овој клучен ензим е вклучен во производството на клеточна енергија и се покажа дека ги подобрува параметрите на спермата.

 • Екстракт од семе на гуарана (50 mg): Гуараната содржи кофеин, кој може да го поддржи протокот и циркулацијата на крвта, потенцијално помагајќи ја еректилната функција.

 • Цинк (Цинк оксид): Цинкот е од суштинско значење за производство на сперма и одржување на нивото на тестостерон.

Начин на употреба


Возрасни: Земете една таблета дневно. Проголтајте ја таблетата цела со чаша вода.

 

SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10 се практични за администрирање и се дизајнирани да ги надополнат конвенционалните третмани, нудејќи холистички пристап кон машката неплодност и еректилната дисфункција.


Овие додатоци во исхраната не треба да ја заменат урамнотежената исхрана. Погрижете се да не се надминува препорачаната дневна доза. Не содржат глутен и лактоза.


Состојките во SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10 се избрани врз основа на обемни научни истражувања и клинички студии кои ја покажуваат нивната ефикасност во подобрувањето на квалитетот, бројот, подвижноста и целокупното репродуктивно здравје на спермата. Овие додатоци се дизајнирани да делуваат синергетски, обезбедувајќи сеопфатно решение за машката неплодност и еректилната дисфункција.


Како посветени даватели на здравствена заштита, ја разбираме важноста на третманите засновани на докази. Изберете SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10 за да им понудите на вашите пациенти научно поткрепено решение за предизвиците на машкото репродуктивно здравје. Изберете ги SPERGINN® Forte и SPERGINN® Q10 на Innventa Pharm за да помогнете на вашите пациенти да ги надминат предизвиците на неплодноста и еректилната дисфункција и да го подобрат нивниот севкупен квалитет на живот.


За повеќе информации и прашања, ве молиме контактирајте со нашите посветени медицински претставници.


Со почит,

494 views0 comments

Comments


bottom of page