top of page
Search
 • vlatkon

Фитотерапија за третман и контрола на БПХ

Единствен чист екстракт на поленов прав, кој докажано ги намалува симптомите на БПХ и ја подобрува функцијата на простатата.


Современата технологија на изработка овозможува изолирање на поленот од јадрото на зрното богато со активна супстанција и елиминација на сите алергени кои се наоѓаат во обвивката.


Докажан во повеќе од 100 клинички студии и официјално дел од водичот на EUA како фитотерапија во третман и контрола на БПХ.


Двоен механизам на дејство


 1. Инхибира 2 ензими: циклооксигеназа и 5-липооксигеназа

 2. Инхибира синтеза на простагландини и леукотриени

Клинички докажан во намалување на симптомите на БПХ и ИУТ:

 • Кај 78% од пациентите доаѓа до намалување на болката при мокрење

 • Ги ублажува субјективните симптоми кај 69% од пациентите

 • Подобрување кај 60% од пациентите со ноктурија

 • Подобрување кај 57% од пациентите со нецелосно празнење на мочниот меур

 • 13 од 15 пациенти со хроничен простатитис имаат целосно и трајно олеснување на симптомите

Ефикасен во третман и контрола на бенигна хиперплазија на простата (БПХ) кај пациенти со зголемена простата, акутен и хроничен небактериски простатитис и еректилна дисфункција.


Не сите екстракти од полен се еднакви!


Graminex® Flower Pollen Extracts™ се произведуваат со користење на сопствен процес за екстракција без растворувачи, што значи дека не остава резидуални растворувачи во финалниот производ. Ова е за разлика од производите од екстракт на полен што ги нудат другите компании кои користат растворувачи во нивните процеси за екстракција кои остануваат како остаток од растворувачи во финалниот производ. Со Graminex®, ги добивате сите придобивки што ги нудат чистите, природни екстракти од полен без никакви непожелни резидуални растворувачи.


G63® (Graminex® G60® Flower Pollen Extract™ + Graminex® GFX™ 7% Flower Pollen Extract™) претставува стандардизиран поленов прав од 'рж (Secale cereale L.), пченка (Zea mays L.), и мачкина опашка (Phleum pratense L.), кој содржи точно пропишани количини на фитостероли и аминокиселини во секоја произведена серија. Готовиот производ содржи синергистичка формула на природни активни супстанции кои вклучуваат фитостероли, витамини, минерали, аминокиселини, ензими, масни киселини и флавоноиди.

Graminex® се наоѓа на 6.500 хектари обработливо земјиште во семејна сопственост во срцето на Охајо, САД. Од овие богати почви, Graminex® ги собира своите суровини за да го произведе најдобриот екстракт од цветен полен без растворувачи. Со длабоки корени во земјоделството и исхраната, Graminex® го усоврши екстракцијата на природни хранливи материи од една од уникатните форми на живот во природата: поленовото зрно.

Graminn®


Активни состојки:


Graminex® G60® Flower Pollen Extract™, прашок

Graminex® GFX™ 7% Flower Pollen Extract™, прашок


Докажана ефикасност во третман и контрола на бенигна хиперплазија на простата (БПХ):

 • Клинички докажано ги намалува непријатностите кај небактериски простатитис и еректилна дисфункција

 • Подобрува квалитет на живот

 • Без несакани дејства

 • Само 1 капсула на ден


353 views0 comments
bottom of page