top of page
Search
  • vlatkon

FORTINN® е прв вистински иновативен препарат за регенерација на зглобната 'рскавица

Updated: Jan 19, 2022

Во денешно време секое 4-то лице во светот страда од некаков проблем со зглобовите и оваа бројка продолжува континуирано да расне. Главната причина е амортизација на зглобната 'рскавица поради одмината возраст и прекумерно оптоварување. Добрата вест е дека конечно имаме решение за поддршка на зглобовите.

FORTINN® е прв вистински иновативен препарат за регенерација на зглобната 'рскавица. F0RТINN® е додаток на исхрана кој содржи специфични биоактивни колагенски пептиди добиени од хидролизиран колаген тип II од говедско потекло и сув екстракт од плод на ацерола.


Колагенските протеини претставуваат речиси 70% од масата на 'рскавицата. Оптимизираните специфични колагенски пептиди во FORTINN® докажано активираат создавање нова зглобна 'рскавица со олеснување на сите тегоби во зглобовите и вистински еластични зглобови. Витаминот Ц придонесува во нормалното формирање на колагенот за нормална функција на 'рскавицата и коските. Одржувајќи ја физичката активност и подвижност воопшто, FORTINN® го унапредува квалитетот на живот.

FORTINN® докажано поттикнува раст на 'рскавично ткиво

Ефикасноста на FORTINN® е потврдна во бројни клинички студии. Според сите објавени истражувања, FORTINN® ефикасно се апсорбира во цревата и се акумулира во 'рскавицата. Пероралното внесување на FORTINN® стимулира статистички потврдено зголемување на метаболизмот во 'рскавичното ткиво.

Зошто FORTINN®?

  • Докажано ја регенерира зглобната 'рскавица

  • Овозможува подобра подвижност на зглобовите

  • Намалува болка и потреба од аналгетици

  • Ги намалува болките во зглобовите предизвикани од прекумерна телесна тежина

  • Ја одржува зглобната 'рскавица здрава кај спортисти и рекреативци

  • Подобрува квалитет на живот

  • Едноставна примена

  • Одлична подносливост

  • Без несакани ефекти


1,673 views0 comments

Comments


bottom of page