top of page
FORTINN

FORTINN

FORTINN® прв вистински регенератор на зглобна 'рскавица
со FORTIGEL™ (биоактивни колагенски пептиди)

 

FORТINN® се препорачува кај лица со болки во зглобови, дегенерација на 'рскавица, отежната подвижност на зглобови, лица кои страдаат од гојазност, лица кои вежбаат или рекреативни спортисти, лица кои сакаат да ја зачуваат функцијата на зглобовите.

 

 • Докажано ја регенерира зглобната 'рскавица
 • Овозможува подобра подвижност на зглобовите
 • Намалува болка и потреба од аналгетици
 • Ги намалува болките во зглобовите предизвикани од прекумерна телесна тежина
 • Ја одржува зглобната 'рскавица здрава кај спортисти и рекреативци
 • Подобрува квалитет на живот
 • Едноставна примена
 • Одлична подносливост
 • Без несакани ефекти

 

Активни состојки

 

FORТINN® е додаток на исхрана кој содржи специфични биоактивни колагенски пептиди добиени од хидролизиран колаген тип II од говедско потекло и сув екстракт од плод на ацерола. Клеточната стимулација придонесува во обновување на 'рскавицата како и подвижност и флексибилност на зглобовите. Витаминот Ц придонесува во нормалното формирање на колаген за нормална функција на 'рскавицата и коските.

 

Дозирање и начин на употреба

 

Да се раствори 1 кесичка на ден во 200 ml течност (вода или овошен сок).

 

Напомена

 

Додатоците во исхрана не се користат како замена за разновидна и балансирана исхрана. Да не се надминува препорачаната дневна доза. Производот не е наменет за лица кои се пречувствителни на било која состојка од производот.

  ден2.078,00Price
  bottom of page