top of page
Search
 • vlatkon

Ефикасно регулирање на непријатните симптоми од менопауза

75-85% од жените во менопауза чувствуваат непријатни симптоми:

 • отсуство на овулација

 • појава на топлотни бранови

 • ноќно потење

 • замор, несоница, промени во расположение

Luprinn® содржи Luprenol™, сув екстракт од шишарки на хмељ (Humulus lupulus L.) 335,00 mg, од кои 8-phenylnaringenin 100 μg (екстрактот е стандардизиран на 0,03% најпотентен фитоестроген).


Екстрактот од хмељ покажал одлични резултати во:

 • Елиминирање и намалување на симптомите на менопауза по само 4 седмици (топлотни бранови, ноќно потење, несоница, промени во расположението)

 • Позитивно влијание на подобрување на квалитетот на живот кај жени во менопауза

 • Директна апсорпција, висока биорасположивост

 • Профил на делување сличен на ендогениот естрадиол (E2)

 • Безбедна алтернатива на хормонска супституциона терапија

 • Едноставна примена, висока комплијанса, само 1 капсула дневно272 views0 comments

Comments


bottom of page