top of page
Search
 • vlatkon

Urolitinn® - биоактивен растителен комплекс против камчиња во мочните патишта

Updated: Sep 4, 2021

Urolitinn® традиционално се користи повеќе од 90 години за превенција и лекување на уролитијаза ширум светот.

 • Докажано стимулира диуреза

 • Забрзува перисталтика

 • Елиминира кристали на соли и калкулуси од уринарен тракт без оглед на нивното потекло

Urolitinn® се добива со единствена технологија на изработка (процес на хидродестилација) на 8 лековити билки кои делуваат синергистички.

 1. Херба од коњска опашка Equisetum arvense 570 mg

 2. Херба од црвен песочник Spergularia rubra 330 mg

 3. Лист од болдо Peumus boldus 280 mg

 4. Цвет од опунтиа Opuntia ficus-indica 170 mg

 5. Цвет од планински чај Sideritis angustifolia 170 mg

 6. Лист од рузмарин Rosmarinus officinalis 170 mg

 7. Ризом од троскот Cynodon dactylon 170 mg

 8. Лист од маточина Melissa officinalis 170 mg

СИНЕРГИСТИЧКО ДЕЈСТВО НА ЕДИНСТВЕНИОТ БИОАКТИВЕН КОМПЛЕКС


Диуретично

 • Забрзува диуреза и елиминира кристали на соли од уринарен тракт

Антиинфламаторно

 • Превенира и спречува инфламација во уринарен тракт

Спазмолитично

 • Контролира болка и елиминира спазам во рок од 20-30 минути

Антибактериско

 • Спречува развој на патогени

Според Европската агенција за лекови (EMA), активните компоненти во Urolitinn® се користат за зголемување на количината на излачена урина со цел постигнување на ефект на испирање на уринарен тракт при камен во бубрези, циститис, дизурија како и за ублажување на спазми (грчеви) во уринарен тракт.

450 views0 comments

Comments


bottom of page