top of page
Search
 • vlatkon

Oligopinn® - патентиран сув екстракт од кора на приморски бор

Патентираниот сув екстракт од кора на приморски бор (Pinus pinaster) има неколку клучни клинички ефекти:

 • подобрување на општото здравје

 • ублажување на симптомите поврзани со хронични воспаленија или автоимуни болести

 • анти-дијабетски својства

 • способност за зголемување на азотниот оксид, што претставува значаен бенефит за лицата со еректилна дисфункција

Патентираниот сув екстракт од кора на приморски бор е стандардизиран на 65-75% процијанидини. Процијанидините се соединенија слични на катехините од зелениот чај (но не и галатот), како и екстрактите од семки на грозје и какао полифенолите.


Клучните ефекти на патентираниот сув екстракт од кора на приморски бор се:

 1. подобрување на циркулацијата, односно крвотокот преку механизми поврзани со зголемување на азотниот оксид - кардиопротективен ефект и од полза при еректилна дисфункција и

 2. подобра контрола на гликемијата - анти-дијабетски својства.

Патентираниот сув екстракт од кора на приморски бор практично има две клинички докажани својства:

 • анти-оксидантно и

 • против-воспалително.

Што е Oligopinn®


Додаток во исхрана на база од сув екстракт на кора од приморски бор кој содржи стандардизиран состав на процијанидин, биофлавоноид, катехин и органски киселини.


Кората на приморскиот бор ги штити крвните садови и придонесува во одржување на нормална циркулација.

Како делува Oligopinn®

 • Го намалува оксидативниот стрес

 • Го намалува создавањето медијатори на воспаление

 • Ја подобрува функцијата на ендотелот од крвните садови

Индикации за Oligopinn®


 1. Во примарна превенција на кардиоваскуларните болести:

  1. Атеросклероза

  2. Висок крвен притисок

  3. Гојазност

  4. Хиперлипидемија

  5. Дијабетес мелитус

  6. Венска стаза

 2. Кај пациенти со високи нивоа на оксидативен стрес

 3. Кај пациенти со висок крвен притисок

Зошто Oligopinn®


 • Моќен природен антиоксидант

 • Ги штити крвните садови и обезбедува нормален проток на крвта

 • Го подобрува тонусот и еластичноста на вените

 • Го намалува крвниот притисок

 • Спречува таложење на масти на ѕидовите од крвните садови

Начин за употреба на Oligopinn®


Возрасни: 2 капсули на ден со 200 ml вода.

841 views0 comments

Commentaires


bottom of page