top of page
Search
 • vlatkon

Липоична киселина за третман на нарушен мирис по горно-респираторна вирусна инфекција

Алфа липоичната киселина (ALA) е најсилен природен антиоксиданс.


Најновите истражувања укажуваат дека алфа липоичната киселина (ALA) може да се применува за третман на нарушен мирис по горно-респираторна вирусна инфекција.


Можните механизми на дејство се двојни и вклучуваат:

 1. ослободување на нервен фактор за раст и

 2. антиоксидативните ефекти

кои може да бидат од помош за регенерација на нервите од рецепторите за мирис.


Предности на R-ALA


 • R-изомерот на ALA има двојно поголема биорасположивост во споредба со рацемската смеса.

 • Потребна е двојно помала доза во однос на вообичаената доза на рацематот, што претставува помало оптоварување за организмот.

Зошто R-Lipoinn®?


 • Ги ублажува симптомите на дијабетична полиневропатија: намалува болка и непријатни сензации

 • Подобрува чувствителност на температура и допир

 • Нормализира микроциркулација - подобра исхрана на нервните клетки и подвижност на екстремитетите

 • Подобрува реакција на ткивата на инсулин и поттикнува согорување на глукоза во клетките

 • Одржува и регенерира други антиоксиданси во организмот, го забавува стареењето

 • Примена кај сите видови на невропатии (радикулопатија, ретинопатија итн.)

 • Употреба при хемотерапија

 • Забавува стареење на кожата и ја заштитува од штетните влијанија на сончевите зраци

 • Го забавува процесот на стареење на мозочните клетки и оштетувањето на мозочното ткиво

 • Позитивно влијае на процесот на создавање енергија од внесената храна

 • DR caps™ - иновативна целулозна ацидорезистентна капсула256 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page