top of page
Search
  • vlatkon

Иновација за здрави и цврсти коски

Коските се состојат од неоргански кристали ("цемент") поставени во "арматура" од органски колаген. Сами по себе, кристалите би биле екстремно кршливи. Како што мостовите се изградени од бетон и челична арматура, колагенот во коските е неопходен за нивната флексибилност и еластичност.

Иновативниот Forticolinn® е единствен препарат кој стимулира создавање на органски и неоргански матрикс.


Суплементацијата со колаген и калциум е поефикасна во зголемување на коскената густина кај пост-менопаузални жени во споредба со суплементација само со калциум и витамин Д3.


Marcus L. Elam, Sarah A. Johnson, Shirin Hooshmand, Rafaela G. Feresin, Mark E. Payton, Jennifer Gu, and Bahram H. Arjmandi.Journal of Medicinal Food.Mar 2015.324-331. http://doi.org/10.1089/jmf.2014.0100

Зошто Forticolinn®?


  • Иновација во превенција и лекување на остеопенија и остеопороза

  • Докажано ја зголемува коскената густина

  • Го намалува ризикот од појава на фрактури

  • Го забрзува процесот на зараснување и регенерација на коските после скршеници

  • Безбеден за употреба

  • Комфорна примена

Опис и начин на употреба


Да се раствори 1 кесичка во 200 ml течност (вода или овошен сок).


Секоја кесичка содржи 5 грами патентирани Fortibone® високо биоактивни колагенски пептиди и 1,14 грами калциум лактат, од кои 200 милиграми јонски активен калциум.


200 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page