top of page
Search
 • vlatkon

GramINN® капсули и супозитории - иновативен пристап во третман на простата

Updated: Sep 4, 2021

Единствен чист екстракт на поленов прав од 'рж, кој докажано ги намалува симптомите на бенигна хиперплазија на простата (БПХ) и ја подобрува нејзината функција.


Graminn® капсули - ново решение за зачувување на нормална функција на простатата

Graminn® капсули - подобрува квалитет на живот

Graminn® капсули - без несакани дејства

Graminn® капсули - само 1 на ден


GramINN® супозиториите претставуваат медицинско средство кое во својот состав содржи:

 • патентиран екстракт од поленов прав на 'рж Graminex® NAX™,

 • карвакрол (добиен од екстракт на каранфилче),

 • хијалуронска киселина,

 • витамини А и Е и

 • екстракти од невен, црн слез и алое растворливи во масти.

Наменети се за употреба при:

 • небактериско и бактериско акутно и хронично воспаление на простата,

 • синдром на хронична пелвична болка,

 • аноректални заболувања (хемороидална болест, фисури, фистули итн.) и

 • после проктолошки процедури.

Четирикратен пристап во третманот:

 1. против-воспалително дејство

 2. анти-оксидативно дејство

 3. гради заштитна бариера

 4. емолиентно дејство

 • Единствена тераписка опција за локален третман на сите видови воспаление на простата.

 • Силно против-воспалително дејство кое овозможува брзо ослободување на симптомите.

 • Создава заштитна бариера која ја забрзува епителизацијата и спречува навлегување на патогени од ректумот.

 • Спречува настанување на оток и фиброза кај хронични воспаленија.

 • Ефикасно ги регулира симптомите при аноректални заболувања.

 • Докажан механизам на дејство.

 • Без потенцијални интеракции и несакани ефекти.

 • Само 1 супозиторија на ден (најдобро пред спиење).

Graminn® е ефикасен во третман и контрола на бенигна хиперплазија на простата (БПХ) кај пациенти со зголемена простата, акутен и хроничен небактериски простатитис и еректилна дисфункција.


Кај 78% од пациентите доаѓа до намалување на болката при мокрење;

Ги ублажува субјективните симптоми кај 69% од пациентите;

Подобрување кај 60% од пациентите со ноќно мокрење;

Подобрување кај 57% од пациентите со нецелосно празнење на мочниот меур;

13 од 15 пациенти со хронично воспаление на простатата имаат целосно и трајно олеснување на симптомите.

1,950 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page