top of page
Search
 • vlatkon

Моќна формулација за подобрување на машкото здравје

Инфертилитет претставува неспособност на сексуално активните партнери, кои не користат

контрацепција во тек на една година, да зачнат потомство.

 • 1 од 8 парови се соочуваат со проблеми при зачнување на прво дете.

 • 1 од 6 парови се соочуваат со проблеми кога се обидуваат да зачнат второ дете.

Кај 50% од паровите без деца, факторите кои доведуваат до машка неплодност се тесно поврзани со пореметувања во бројот, подвижноста и морфологијата на сперматозоидите.


ФАКТОРИ КОИ ВЛИЈААТ НА МАШКА НЕПЛОДНОСТ


 • Вродени фактори (крипторхизам, тестикуларна дизгенезија, конгенитално отсуство на vas deferens)

 • Стекнати урогенитални абнормалности (опструкција, торзија на тестис, тумор на тестис, орхитис)

 • Инфекција на урогенитален тракт

 • Покачена температура на скротум (последица на варикоцела)

 • Ендокрини заболувања

 • Генетски абнормалности

 • Имунолошки фактори

 • Системски болести

 • Егзогени фактори (лекови, токсини, зрачење, стил на живеење)

 • Идиопатски (преку 40-50% од случаите)

Sperginn® Forte & Sperginn® Q10

 • Моќна формулација за јакнење на машкото репродуктивно здравје

 • Докажано зголемува квалитет, број и подвижност на сперматозоидите

 • Придонесува за плодност и одржување на нормално ниво на тестостерон во крвта

 • Комплементарен на хормонската терапија

 • Ефикасен при третман на еректилна дисфункција

 • Заштита на клетките од оксидативен стрес

 • Комфорно дозирање, еднаш дневно

Механизам на дејство

Дозирање

Зошто Sperginn®?

 • Висока биорасположивост на активните супстанции

 • Висока апсорпција на липофилните активни супстанции

 • Произведено со патентирана технологија

 • Комплементарен терапевтски ефект

 • Висока атхерентност и комплијанса на пациентите

 • Одржување на високи концентрации на активните компоненти во организмот во текот на целиот ден

Sperginn® Forte е додаток на исхрана кој содржи L-аргинин, таурин, витамин Ц, витамин Е, коензим Q10 и цинк. Цинкот придонесува за нормален фертилитет и репродукција како и за одржување на нормално ниво на тестостерон во крвта. Витамин Е и Ц придонесуваат за заштита на клетките од оксидативен стрес. Витамин Ц придонесува за намалување на замор и исцрпеност.


Sperginn® Q10 е додаток на исхрана кој содржи L-аргинин, L-карнитин, L-орнитин, L-цитрулин, витамин Е, коензим Q10 и цинк кој придонесува за нормален фертилитет и репродукција. Цинкот придонесува за одржување на нормално ниво на тестостерон во крвта. Витамин Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.


Ослободување


Ослободување во текот на 1 час:

 • L- карнитин – 100 mg

 • L-аргинин – 150 mg

 • Витамин Е – 15 mg

 • L-орнитин – 100 mg

Ослободување во текот на 2 часа:

 • L- карнитин – 100 mg

 • L-аргинин – 150 mg

 • Витамин Е – 15 mg

Ослободување во текот на 4 часa:

 • L-цитрулин – 100 mg

 • Гуарана – 50 mg

 • Коензим Q10 – 60 mg

 • Цинк – 3 mg

Производител: IDI Integratori Dietetici ltaliani S.r.l., Италија.

354 views0 comments

Comentarios


bottom of page