top of page
UROLITINN

UROLITINN

Биоактивен растителен комплекс за превенција и елиминација на сите типови на калкулуси од уринарниот тракт. 

 

  • Докажано ефикасен за превенција и лекување на уролитијаза
  • Стимулира диуреза и олеснува отстранување на кристали на соли и камења од уринарен тракт
  • Контролира болка и елиминира спазми (грчеви) од уринарен тракт
  • Превенира повторно формирање на калкулус (камен) после
  • отстранување од уринарен тракт, без оглед на неговото потекло
  • Доведува до општо подобрување на состојби кај дисурија, полиурија, никтурија, отежнато мокрење, намален притисок на мокрење и уринарна инконтиненција

 

Активни состојки / 60 ml (дневна доза)

 

Деклариран состав на хидролати од: • Херба од коњска опашка 342 mg • Херба од
црвен песочник
198 mg • Лист од болдо 168 mg • Цвет од опунтиа 102 mg • Цвет
од планински чај
102 mg • Лист од рузмарин 102 mg • Ризом од троскот 102 mg
Лист од маточина 102 mg

 

Дозирање - употреба

 

Два пати дневно по 30 ml (две лажици) растворени во пола чаша вода, да се испијат
најмалку 15 минути пред оброк.

    ден1.492,00Price
    bottom of page