top of page
INSTYLAN

INSTYLAN

Стерилен раствор на хијалуронска киселина за иригација на мочен меур.

 

На природен начин ја обновува функцијата на ѕидот на мочниот меур кај циститис.

 

  • Хијалуронската киселина создава вискоеластичен филм на површината од слузокожата на мочниот меур
  • Мукозата на мочниот меур е заштитена од негативните влијанија на токсини од урината, бактерии, механички повреди и зрачење
  • Се забрзува регенерација на оштетениот уротелиум, се намалува ритацијата и чувството на болка
  • Единствена формулација
  • Безбедна примена, без несакани ефекти

 

Активни состојки - 1 кесичка (50 ml)

 

Натриум хијалуронат 80 mg, Фосфатен пуфер pH=7,3

 

Дозирање - употреба

 

Се применува интравезикално со користење на катетер еднаш неделно.
Циклусот на лекување вклучува примена на 4-12 дози.

    ден3.355,00Price
    bottom of page