top of page
INNOVAG vaginalni ovuli

INNOVAG vaginalni ovuli

Природно решение за бактериски и габични вагинални инфекции

 

Innovag® вагиналните овули со своето заштитно, обновувачко и смирувачко дејство се препорачуваат за третман и превенција на вагиноза, бактериски и габичен вагинитис. Иновативната формулација со хлорхексидин овозможува силно антисептично дејство против бактерии и габи, а благодарение на присуството на природниот екстракт од прополис богат со полифеноли, млечна и хијалуронска киселина, Innovag® вагиналните овули ја поттикнуваат регенерацијата на вагиналната слузокожа.

 

Состав

 

Активни состојки во 1 вагинална овула (2 g)


Натриум хијалуронат 4 mg
Екстракт од лист на алое (Aloe barbadensis L.) 2 mg
Екстракт од прополис (Pole S.) 4 mg
Токоферол ацетат (витамин Е) 1 mg
Млечна киселина 1,94 mg
Хлорхексидин хидрохлорид 1 mg

 

Терапевтски ефекти

 

 • Намалува воспаление и локални симптоми поврзани со бактериски и габични инфекции на вагината - пецкање, чешање, иритација, болка
 • Спречува раст и развој на микроорганизми

 

Создава заштитна бариера на површината од мукозата:

 

 • Регенерација на оштетено ткиво
 • Хидратација на вагинална мукоза
 • Стимулира локален имунитет
 • Ја обновува физиолошката микрофлора
 • Оптимизација на pH вредност на вагиналниот секрет
 • Превенција на вагинални инфекции

 

Зошто Innovag®?

 

 • Превенира и лекува акутен и рекурентен бактериски и габичен вагинитис
 • Намалува воспаление и симптоми како чешање, пецкање и непријатен мирис
 • Спречува инфекции пред и после хируршки интервенции
 • Ја регенерира и хидрира вагиналната мукоза и овозможува брзо зараснување на раните
 • Ја обновува вагиналната микрофлора и одржува оптимална pH вредност на вагината

 

Индикации и времетраење на третман

 

 • Превенција и лекување на вагиноза, бактериски и габичен вагинитис (7 дена)
 • Превенција на рецидивни вагинални инфекции од бактериско и габично потекло (7 дена)
 • Воспоставување и одржување на оптимална pH вредност на вагината (7 дена)
 • Пред хируршки интервенции (според советите на лекарот)
 • После хируршки интервенции (14 дена)

 

Начин на употреба

 

Внимателно измијте ги рацете, извадете една вагинална овула и ставете ја длабоко во вагината во лежечка положба, пред спиење.

 

Пакување

 

7 вагинални овули.

  ден684,00Price
  bottom of page