top of page
FORTINN HOT Gel

FORTINN HOT Gel

Гел со ефект на загревање кој ефикасно ја намалува болката и вкочанетоста.

 

На местото на нанесување предизвикува пријатно чувство на загревање, ја подобрува циркулацијата и постепено придонесува во намалување на болката, вкочанетоста и напнатоста кај ревматските заболувања и другите хронични состојби. 

 

Со нанесување на гелот пред интензивни физички активности каде што е можно зголемено оптеретување на зглобовите и мускулите, се намалува веројатноста од појава на воспаление, истегнувања и други повреди

 

Гелот содржи активни компоненти кои имаат смирувачки ефект, ја поттикнуваат регенерацијата и придонесуваат во одржување на хидратација на кожата

 

 • Ефикасно ги намалува хроничните болки во мускулите и зглобовите
 • Ги намалува симптомите на вкочанетост во грбот, вратот и рамената
 • Ја подобрува циркулацијата и создава пријатно чувство на загревање на местото на примена
 • Спречува појава на истегнување на мускули, тетиви и лигаменти за време на спортски активности
 • Брзо се впива и едноставно се нанесува
 • Безбедна долготрајна примена

 

Состав:

 

 • екстракт од лута пиперка (Capsicum annum L.)
 • екстракт од ѓумбир (Zingiber officinale)
 • екстракт од арника (Arnica montana L.)
 • камфор
 • пантенол
 • комплекс Б витамини (Б1, Б5, Б6)

 

Индикации:

 

 • Ослабена периферна циркулација
 • Хронични ревматски состојби проследени со болка и вкочанетост
 • Болки и вкочанетост на вратот, рамената, грбот и нозете
 • Превенција при спортски повреди

 

Начин на употреба:

 

Се нанесува мала количина од гелот на потребното место. Со лесни кружни движења гелот се втрива во кожата. Постапката може да се повтори неколку пати во текот на денот според потребата. 

 

Мерки на претпазливост:

 

Не се препорачува употреба на гелот кај лица кои се пречувствителни на било која од состојките на производот. Да не се користи гелот на места со проширени вени. 

 

Пакување:

 

100 ml

  ден579,00Price
  bottom of page