DIART

DIART

Инјектабилен имплант за аугментација на ткиво со хијалуронска киселина.

 

Ефикасно ја намалува болката и ја зголемува подвижноста на зглобовите.

 

  • Формира високоеластичен филм кој го обложува зглобот и го намалува триењето при движење
  • Ја подобрува функцијата на синовијалната течност
  • Локално го намалува воспалението
  • Го намалува чувството на болка и потребата од користење на аналгетици
  • Хијалуронската киселина е со оптимална pH и не е од животинско
  • потекло со што се елиминираат алергиски реакции

 

Активни состојки - 1 наполнет шприц (2 ml)

 

Хијалуронска киселина 36 mg, во облик на натриум хијалуронат

 

Дозирање - употреба

 

Се применува интраартикуларно во период од 3-5 недели во интервал од 1-2 недели помеѓу третманот, во зависност од сериозноста на проблемот.


Препорачан режим е 3 интраартикуларни инјекции по зглоб. Третманот може да се повтори после 6 месеци од првиот третман.

    ден6.562,00Price
    Color