top of page
Bomelinn® таблети 500 mg

Bomelinn® таблети 500 mg

Патентирана формулација на бромелаин, моќен ензим против воспалителни процеси.

 

Bomelinn® е додаток на исхраната кој содржи бромелаин, патентирана комплексна смеса на протеолитички ензими изолирани од кора на ананас (Ananas comosus) со уникатна јачина од 2500 GDU/g (желатин растворачки единици на грам).

 

Механизам на дејство

 

Бромелаинот ја инхибира синтезата на брадикинин и го смирува воспалението. Противвоспалителните ефекти на бромелаинот врз постоперативната болка и отокот на лице се позначајни во споредба со противвоспалителната активност на серапептазата. Во комбинација со конвенционалната терапија бромелаинот остварува корисна улога за смалување на болката и смирување на воспалението.

 

 1. Противвоспалително дејство
 2. Аналгетско дејство
 3. Антиедематозно дејство
 4. Фибринолитичко дејство
 5. Муколитичко дејство
 6. Имуномодулаторно дејство

 

Терапевтски ефекти

 

 • Смирување на болка, ублажување на оток и воспаление
 • Забрзување ресорпција на отоци и хематоми
 • Подобрување подвижност на зглобовите
 • Разградба на мукус и намалување на симптомите поврзани со заболувањето
 • Подобрување пенетрација на антибиотици во воспаленото ткиво, преку разградба на биофилм
 • Намалување доза на аналгетици
 • Побрзо закрепнување после повреди и подобрен квалитет на живот

 

Патентирана формулација

 

Bomelinn®, добиен од кора на ананас по пат на уникатен заштитен процес со повеќекратна водена екстракција. Специфичната технологија на производство ја спречува денатурацијата на ензимите и разградбата на активните состојки на бромелаин и после поминувањето низ гастроинтестиналниот тракт. Протеолитичките фрагменти од патентираната формулација остваруваат противвоспалителна активност пред и после симулација на гастро-интестинално варење, без потреба од користење на технологија за ентерично обложување (гастрорезистентна капсула или таблета).

 

Зошто Bomelinn®?

 

 1. Ја смалува болката, ги смирува отокот и воспалението
 2. Ја забрзува ресорпцијата на отоци и хематоми
 3. Го забрзува закрепнувањето после траума или интервенција
 4. Го подобрува квалитетот на живот
 5. Комплементарна терапија со антибиотици и аналгетици
 6. Комфорна примена - 1 таблета на ден

 

Напомена и предупредување

 

Препорачаната дневна доза не смее да се надминува. Производот не е наменет за лица под 18 години, бремени жени и доилки, како ни за лица преосетливи на било која состојка на производот. Лицата кои користат лекови, пред употреба потребно е да се консултираат со лекар. Посебно внимание е потребно кај лица кои се на терапија со антикоагуланси и антиагрегациски лекови.

 

Пакување

 

15 таблети.

 • Индикации и дозирање

  Максимален период за употреба во континуитет изнесува 6 месеци.

  Индикација Дозирање
  Остеоартритис 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 1 месец.
  Ревматоиден артритис 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 1 месец.
  Спортски повреди (фрактури, исчашувања) 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 2 недели.
  После хируршки интервенции 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 2 недели.
  Ринитис, синузитис, бронхитис 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 2 недели.
  Стоматолошки интервенции 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 2 недели.
  Маститис 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 2 недели.
  После породување 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 2 недели.
  Ендометриоза 1 таблета дневно, помеѓу оброци, во текот на 6 месеци.
  Простатитис 1 таблета дневно, помеѓу оброци, за време на употреба на антибиотикот.
  Со антибиотска терапија 1 таблета дневно, помеѓу оброци, за време на употреба на антибиотикот.
  Диспепсија 1 таблета дневно, помеѓу оброци.
ден867,00Price
bottom of page