top of page
BIOFEMINN kapsuli

BIOFEMINN kapsuli

Орален пробиотик за подобрување на женското интимно здравје.

 

BIOFEMINN® е додаток на исхрана, кој содржи комбинација од внимателно одбрани корисни бактерии Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus plantarum и Bifidobacterium animalis subsp. lactis, кои придонесуваат во воспоставување и одржување на оптимална вагинална микрофлора, го штитат уринарниот и дигестивниот систем и вршат стимулација на локалниот имун одговор.

 

BIOFEMINN® ја колонизира вагиналната слузница после 7 дена орална примена. 

 

Состав

 

Активни состојки: 1 капсула (дневна доза)

 

SynBalance® LRh Lactobacillus rhamnosus LRH020 10 mg 1 x 109 CFU**

SynBalance® LP Lactobacillus plantarum PBS067 16,7 mg 1 x 109 CFU**

SynBalance® BL Bifidobacterium animalis subsp. lactis BL050 10 mg 1 x 109 CFU**

 

Механизам на дејство

 

 1. Колонизација во црева и вагинална слузница
 2. Антиинфламаторно дејство
 3. Стимулација на имун систем
 4. Антимикробно дејство

 

Терапевтски ефекти

 

 • Зголемување на бројот на „корисни“ бактерии на вагиналната слузница
 • Спречување на раст и репродукција на патогени микроорганизми
 • Намалување на воспалението и симптомите поврзани со вагинални инфекции
 • Заштита на урогениталниот систем од појава на нови инфекции
 • Обновување на цревната микрофлора и подобрување на интестиналниот мотилитет
 • Превенција на повторливи и хронични инфекции на урогениталниот систем
 • Зајакнување на локалниот имунитет на урогениталниот и дигестивниот систем

 

Зошто BIOFEMINN®?

 

 • Ги намалува симптомите на вагинални инфекции
 • Ја спречува појавата на повторливи вагинални и уринарни инфекции
 • Ја обновува цревната микрофлора, намалувајќи ја болката и надуеноста
 • Комплементарна терапија за време и по антибиотска терапија
 • Безбеден за употреба во текот на бременоста и после породување

 

Индикации

 

 • Третман на акутни бактериски и габични вагинални инфекции
 • Превенција на вагинални и уринарни инфекции

 

Со антибиотска терапија и 14 дена после тоа.

 

 • Рекурентни вагинални инфекции

 

Со антибиотска терапија и 14 дена после тоа.

Во следните 4 месеци, се зема 1 капсула на ден, во текот на 7 дена.

 

 • Превенција на генитални и уринарни инфекции за време на бременост
 • Опстипација во бременост
 • Превенција на предвремено породување
 • Вагинална дисбиоза во менопауза

 

1 месец

 

 • Превенција на инфертилитет
 • Подготовка за ИВФ

 

3 месеци


Напомена

 

Додатоците на исхрана не можат да се користат како замена за разновидна исхрана и здрав начин на живот. Производот може да го користат лица над 12 годишна возраст. Безбедна е употребата за време на бременост и во текот на доењето, не содржи глутен.

 

Предупредување

 

Препорачаната дневна доза не треба да се надминува. Производот не треба да го користат лица кои се преосетливи на било која состојка на производот.

 

Пакување

 

14 капсули (7g).

  ден731,00Price
  bottom of page