top of page
Search
  • vlatkon

Најсилен природен антиоксиданс

Updated: May 6, 2021


Алфа липоичната киселина е состојка на митохондриите повеќекратно вклучена во енергетскиот метаболизам. Природно се создава во човечкото тело и може дополнително да се внесува преку исхрана богата со месо. Сосем малку ја има и во одредени овошја и зеленчуци.

Како додаток на исхраната, има серија позитивни ефекти врз здравјето, така што штити од срцеви заболувања, болести на црниот дроб, дијабет како и невролошки симптоми поврзани со стареење и поодмината возраст.Алфа липоичната киселина е моќен антиоксиданс, кој штити од воспаление, слободни радикали, оксидативни оштетувања и може да забави одредени ефекти на стареењето.R-lipoinn® од INNventa Pharm има


докажано поголема биорасположивост во однос на рацематот.


DR caps™ - иновативна целулозна капсула отпорна на стомачните киселини.
☑️ Ги ублажува симптомите на дијабетична полиневропатија - ја намалува болката, трпнењето и другите непријатни сензации;


☑️ Нормализира микроциркулација - ја подобрува исхраната на нервните клетки и подвижноста на екстремитетите;

☑️ Ја подобрува ткивната реакција на инсулин и го поттикнува согорувањето на гликоза во клетките;

☑️ Ги одржува и обновува другите антиоксиданси во организмот, го забавува стареењето.

1,410 views0 comments

Comments


bottom of page